Na další zastávku v populární gastro show Ano, šéfe! padla volba na Bruntál. Proč právě tam? Šéf Zdeněk Pohlreich se rozhodl podívat na zoubek nádražní restauraci, kde bojuje o přežití provozovatelka Marta Virágová.
Osobní vzpomínky přivedly šéfa na nádraží
Bruntálská zastávka není náhodná. „Já mám k nádražním restauracím vřelý vztah. Můj tatínek byl hostinský na nádraží v Hostivaři. A myslím si, že otevřít si hospodu na nádraží v Bruntále bude asi výzva,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich důvod, proč tentokrát padla volba právě na tuto lokalitu.
Restauraci tu provozuje Marta Virágová, která se netají tím, že situace je vážná. „Je to malá hospůdka, kde vaříme lidově a jednoduše, českou klasiku. Měla jsem problém, hledala jsem kuchaře, navíc jsem v červených číslech, a jestli se to nezlepší, budu muset skončit.“
První dojmy a tvrdá realita
Šéf do restaurace vstupuje s mírným optimismem. „Tady to vypadá slibně.“ Jenže optimismus brzy střídá deziluze. Po ochutnávce nabídky přichází tvrdý verdikt: „Paní vedoucí je v kuchyni, to je vždy špatný signál.“
Náladu v kuchyni ilustruje i přiznání jedné z přítomných: „Já se bojím jako sviňa.“ Chaos, nejistota a nervozita se přenášejí i na talíře. „Tomu sýru se uvnitř strouhanky nelíbí, utíká na všechny strany,“ glosuje Pohlreich.
A ani ostatní pokrmy nedopadají lépe. „Nikdo nečeká v nádražce zázraky, když je ale i polévka blbá, je to znamení. Navíc porce jsou malé, ve výpečkách je hodně sádla. Čevabčiči suché jak troud, ale dejme tomu, brambory bez chuti. Kuchařsky je to zoufalé, nic se tu neděje, proč bys to měl jíst, tyhle věci?“
Konflikty, odchody i naděje na záchranu
Po prvním zásahu následuje otevřený rozhovor mezi šéfem a Martou. „Je to dost špatný, řeknu vám konkrétně v čem.“ Pohlreich má jasno: „Vaše kuchyně nestojí za nic, budeme na tom muset zapracovat.“ A Marta jeho názor respektuje: „Šéf řekl holej fakt.“
Druhý den se rozjíždí akční plán. Tým čeká zátěžový test, ale ještě předtím přichází střet s kuchařkou Iris. „Co kecáš,“ reaguje, když jí šéf oznamuje, že obědy navařené nejsou.
Přesto se Pohlreich nevzdává a zapojuje se do práce. Chystá omáčku na roládu, i když nemá ani kastrol. „My jsme se začali učit vařit v okamžiku, kdy je hospoda plná lidí. To je dobrý. A tobě Iris, dám jednu radu, Ne**r mě.“ Kuchyně zůstává v chaosu, nikdo přesně neví, co má dělat. Šéf to shrnuje výstižně: „Základem je příprava, vyfutrovat všechno.“
Závěr dne přináší další zvrat. Iris se hádá se šéfkou, a nakonec přizná, že si už hledá nové místo. Marta přesto neztrácí naději. Ukazuje šéfovi svou vizi a doufá, že se provoz restaurace podaří zlepšit.
Bruntálská nádražka má před sebou těžkou cestu. Zda se Marta odrazí ode dna, zda šéfův zásah přinese kýženou změnu a jak dopadne osud Iris, ukážou až další dny.
Pořad Ano, šéfe! sledujte ve čtvrtek 23. října od 21:35 na Primě a již nyní na prima+.

Brno oficiálně zahájilo přípravy na vánoční trhy. Ty letos odstartují jako první už v polovině listopadu
Zdroj: Prima, Ano, šéfe!