Do Peče celá země zamíří celebrity: Brzobohatá, Genzer nebo Pokáč předvedou své pekařské umění

Velikonoce dostanou letos nový rozměr. Nejenže bude vonět po bábovkách a věncích, ale hlavně po solidaritě. Do speciálního dílu Peče celá země se zapojila šestice známých osobností, aby svým pečením podpořila sbírku Pomozte dětem. A přestože někteří drželi zdobičku poprvé v životě, výsledek stojí za to.

REKLAMA

Pomáhá se i s trochou mouky na tváři

Když vás do soutěžní kuchyně naláká dobrý skutek, neřešíte, jestli umíte upéct dokonalý dort. Jdete do toho naplno. Přesně to udělali herci, hudebníci i moderátoři, které Česká televize pozvala do speciálního dílu Peče celá země. Vysílat se bude o Velikonočním pondělí a výtěžek půjde na podporu sbírky Pomozte dětem.

Richard Genzer si do pečení přinesl hlavně nadhled. „Cupcaky? Chuť dobrá, vzhled tragédie. Vypadaly jak z noční můry, fakt jen na Halloween,“ přiznal otevřeně. Naopak velikonoční věnec prý dopadl nad očekávání: „Ten byl dobrej. I Pavle jsem kradl kousky, ještě, než to měla hotový.“

Pavla Tomicová byla zpočátku rozpačitá z přítomnosti lidí. „Já, když něco dělám, musím být sama. Ale jakmile jsem slyšela, v jakých podmínkách některé děti vyrůstají, nebylo co řešit,“ vysvětlila. A i když výsledek nebyl na výstavu, chuťově prý nezklamal.

Pekli i ti, co běžně vaří segedín

Daniela Brzobohatá váhala, jestli vůbec přijít. „Doma nepečeme, jedu pořád dokola jeden druh muffinů. Ale nakonec mě přesvědčilo, že to bude pro děti. A byla to sranda.“ S Richardem vytvořili pečicí dvojici, která zaujme i těmi momenty, které do běžného vysílání možná ani neprojdou. „Byla to jízda. Jeden dřív peče, než čte recept, druhý naopak. Taky to tak občas vypadalo,“ smála se.

Pokáč přiznal, že do pečení se pustil naplno až díky tomuto natáčení. „Zjistil jsem, že to není žádná věda. Když smícháš správné věci a dáš je do trouby, většinou z toho něco kloudného vyleze.“ A jako bonus si odnesl nový zápal pro kuchyň: „Už pokukuju po kuchyňským robotovi.“

Nemohla jsem spát

Herečka Zuzana Zlatohlávková cítila před samotným pečením velkou nervozitu. „Jak se natáčení blížilo, už jsem skoro nemohla spát. V hlavě jsem si pořád opakovala recepty, přemýšlela jsem, jak se co dělá. Ale vlastně mě pořád uklidňoval fakt, že se nejedná o soutěž, ale že jde o dobrou věc a budu tam za toho hosta, který rozhodně nemusí být inspirací pro kuchaříčky.“

Kovy: Potřebujeme večerní verzi pro dospělé

Youtuber a moderátor Kovy si natáčení užíval hlavně díky kolegům. „Za sebou jsem měl Geňu, takže jsem se bavil nonstop. Ale upřímně, spoustu jeho hlášek by bylo potřeba nechat až do večerního vysílání.“ Nadšen byl i z výkonu Pokáče: „Ten byl fakt dobrej. Všechno mu vyšlo. Tipuju, že bude favorit.“

Velikonoční díl bude nejen o pečení, ale především o pomoci. Sbírka Pomozte dětem funguje už téměř tři desetiletí a za tu dobu podpořila přes 215 tisíc dětí. Letošní benefice jí přidá další silný příběh – příběh o tom, jak trouba, forma a dobré srdce můžou změnit víc, než si myslíme.

Na speciální Peče celá země se můžete těšit 6. dubna na ČT1.

Zdroj informací: autorské zpracování redakce Betterlife.cz na základě veřejně dostupných informací z médií (ceskatelevize).

Přidat boxík na seznam

Honza Pernica
Honza Pernica
Rád studuju nové technologie a zajímám se o vědu a techniku obecně. Také mne zajímá aktuální dění ve společnosti.

Další články
Související

Ztuhlý med není problém. A proč mu nevadí ani horký čaj

Jaké jsou nejčastější mýty o medu? Horký čaj mu škodí, krystalizace značí nekvalitu, med se nekazí. V článku vysvětlujeme, co z toho je pravda a co jen fáma.

Prima hobby pořady: Láďa Hruška peče koláč, Pepa řeší bazén a jak na tymiánový sirup s Receptářem

Neděle na Primě nabídne dávku inspirace i šikovných nápadů. V hlavní roli budou osvědčené hobby pořady. Co všechno nás v neděli 2. listopadu na Primě čeká?

Šéfkuchař Jan Punčochář radí, jak na nejlepší smažák. Zásadní je sýr i teplota oleje

Šéfkuchař Jan Punčochář prozradil, jak připravit smažák, který nevyteče, má zlatavou krustu a chuť, na kterou se nezapomíná.

Libovky Pepy Libického slaví jubileum: Šest let, 200 dílů, 2400 hodin

Libovky Pepy Libického si připisují jubileum. Na Primě běží už šest let, a právě teď se pořad dočkal dvoustého dílu. Místo šampaňského si Pepa vybral práci.

Podzimní kouzlení z dýně: Pomazánka, marmeláda i kompot, které stojí za vyzkoušení

Podzim je tady a s ním i dýně. Tyhle oranžové krásky už dávno nepatří jen na Halloween nebo do polévky. Co z nich třeba zkusit pomazánku nebo marmeládu?

Inkontinence trápí ženy i muže. Někdy stačí jen smích a je problém

Únik moči není nic výjimečného, i když o tom lidé neradi mluví. Podle České urologické společnosti se s ním během života potýká až polovina žen.