Jakubova restaurace prošla šéfovým testem ohněm. Digestoř sice zmizela, ale jak to bylo s bordelem, hvězdičkou a manželkou, která nadšení nesdílela? Zdeněk Pohlreich se s Ano, šéfe! vrátil do jeho restaurace.
Šéf znovu v kuchyni
Do známé kuchyně se po čase vrátil Zdeněk Pohlreich a hned při vstupu nešetřil kritikou. „Bordel jak v tanku, ty jsi prostě nepoučitelný,“ utrousil bez servítek. Přesto se během inspekce ukázalo, že určité změny přece jen proběhly. Digestoř, která kdysi vadila, už zmizela, a při následné ochutnávce se začalo blýskat na lepší časy.
Šéf při konverzaci s majitelem Jakubem zjistil, že v podniku se toho za dobu od natáčení změnilo víc. „Jaké výtvory mi nabídnete a co je to žeroun, nebo myslíte žahour?“ rýpnul si Pohlreich s typickým nadhledem. Nálada se postupně uvolnila a došlo i na upřímnou pochvalu.
Bolestivé začátky, zpověď o natáčení i ponaučení
Po odvysílání epizody se Jakub netajil smíšenými pocity. „Byl to zážitek, zkušenost. Ale nebudu lhát, že to bylo snadné. Dokonce bych řekl, že to mnohdy bylo nepříjemné. Šlo se až na dřeň. Ale šéf mi v mnohém otevřel oči, za což jsem mu vděčný,“ přiznal s odstupem.
Jedním z momentů, který Jakuba zasáhl, byla i reakce manželky. Už během natáčení dával najevo, že z toho nadšená není, a jak později připustil, rodinné napětí bylo znát. „Ale šéf mi poradil, abych si našel čas na rodinu, že nemáme mít pořád otevřeno, že to stejně nikdo nečeká. Mám čas na rodinu, což je dobré,“ hodnotí dnes s odstupem.
Méně jídel, více čerstvosti. A hvězdička zůstala
Kromě rodinné rovnováhy přineslo natáčení i další změny. Jakub zredukoval nabídku a začal víc dbát na kvalitu surovin. „Na jídelním lístku mám míň jídel, vařím z čerstvých surovin a snažím se přizpůsobit menu lokalitě,“ popsal proměnu, kterou ocenil i Zdeněk Pohlreich.
Přesto si šéf neodpustil poslední přímou, ale upřímnou poznámku: „Nemaž mi med kolem huby, já vím, že tě seru, ale seru tě ve tvým vlastním zájmu.“ Na rozloučenou ale přišlo smíření i důkaz uznání, tedy kulantní nabídka a vstupenka do kuchyně. „Můžeš si hvězdičku schovat, nelepit a mít ji jako připomínku toho, že je stále v čem se zlepšovat. Nebylo to nic osobního a ty to víš,“ uzavřel šéf.

Nová epizoda show Jáma lvová slibuje nečekané zvraty: Ostrá diskuze i rekordní požadavek
Dnes restaurace funguje dál pod stejným vedením. A na co by Jakub své hosty pozval? „Rozhodně si myslím, že nám jdou burgery. Taky další masa, ať už minutky, hotovky, to vše umíme a rádi nabízíme,“ dodává s jistotou.
Premiérové díly Ano, šéfe! můžete sledovat vždy ve čtvrtek na Primě.

Ulice v pátek: Ota na stopě, Soňa opět přitvrzuje a vrací do hry napětí i výhrůžky a Adriana má prosbu na Eddieho
Zdroj: FTV Prima, Ano, šéfe!, Rozhovor Z. Pohlreich