Představte si vůni čerstvě upečených buchet linoucí se vaší kuchyní. Nadýchané, zlatavé a plněné sladkým tvarohem – takové jsou tvarohové buchty podle receptu oblíbené herečky Evy Holubové. Ačkoliv se Eva Holubová proslavila svými hereckými výkony, v kuchyni také umí kouzlit. Pojďme se podívat na její recept, který si zamilujete.
Eva Holubová je v kuchyni jako doma
Kdo by ji neznal? Eva Holubová je oblíbená česká herečka, která začátkem března oslavila 66. narozeniny. Za svůj herecký výkon získala v roce 2000 Českého lva a v roce 2006 cenu pro nejlepší herečku na Tribeca Film Festivalu. Kromě herectví se věnuje také kulinářskému umění, což dokazuje i svým receptem na tvarohové buchty.

Recept na tvarohové buchty podle Evy Holubové
Kdo by dokázal odolat nadýchaným buchtám? Milují je děti i dospělí, můžete si s nimi zpříjemnit nedělní odpoledne u kávy, nebo s nimi pohostit návštěvu. Upečte si tvarohové buchty pod taktovkou herečky Evy Holubové.
Na přípravu potřebujete:
Na těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 60 g krupicového cukru
- 3 žloutky
- 140 g másla
- kostka droždí (42 g)
- špetka soli
- trocha vanilky
- nastrouhaná citronová kůra
- rozpuštěné máslo na vymazání pekáče a potření buchet
Na tvarohovou náplň:

Kávovou sedlinu rozhodně nevyhazujte, má mnoho využití
- 250 g měkkého tvarohu
- 60–100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- pár rozinek namočených v rumu
Postup přípravy:
- Do hrnečku rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a trochu vlažného mléka. Promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
- Do velké mísy prosejte mouku, přidejte zbytek cukru, špetku soli, žloutky, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a vzešlý kvásek. Máslo rozpusťte a spolu se zbylým vlažným mlékem přilijte k ostatním ingrediencím. Vypracujte hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Tvaroh utřete s moučkovým cukrem a žloutky do hladké směsi. Přidejte rozinky namočené v rumu a promíchejte.
- Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a rozválejte na plát silný asi 1 cm. Nakrájejte na čtverce o velikosti přibližně 8×8 cm. Do středu každého čtverce dejte lžičku tvarohové náplně, rohy těsta spojte k sobě a důkladně zabalte do tvaru buchty.
- Pekáč vymažte rozpuštěným máslem a buchty do něj skládejte spojem dolů, těsně vedle sebe. Každou buchtu potřete rozpuštěným máslem. Pekáč vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte přibližně 25–30 minut, dokud nejsou buchty zlatavé.
- Upečené buchty vyjměte z trouby, nechte mírně vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Zdroje: iReceptář, Magazín recepty