Zdeněk Pohlreich (68) se po několika týdnech od natáčení Ano, šéfe! znovu vrátil do restaurace FlammBeef v Ostrově nad Ohří. Chtěl zjistit, jak si podnik stojí po jeho zásahu. A jak říká sám, odjížděl tehdy bez dobrého pocitu.
Druhá šance pro FlammBeef
Šéfkuchař a moderátor Zdeněk Pohlreich se do FlammBeefu nevracel s velkými očekáváními. „Posledně, když jsem odjížděl, neměl jsem dobrej pocit, zdálo se mi, že je to každému tak trochu jedno. Tak to zkontrolujeme,“ komentoval hned při příchodu.
Za pultem ho přivítala pouze Pepina, která zůstala v provozovně sama. Na tabuli byly napsané dva burgery a Pohlreichův výraz naznačoval, že očekává víc. Situaci zkomplikovala i komunikace mezi personálem. Pepina volala kolegům. Jeden neměl auto, druhý možná dorazí. To ale šéf odmítl tolerovat: „Přece nemůžete každému, kdo přijde z ulice, říci, že počkáme, na Mirka.“
Nabídka bez nabídky
Když se Zdeněk ptal, co si může objednat, Pepina odpověděla, že mu může donést to, co zrovna mají. Reakce byla nevyhnutelná: „To jsem snad ani nečekal, že mi nabídnete, co tu nemáte, to je totální rozvrat, nebo co se děje?“ A když došlo na samotnou objednávku, Pepina už zjevně rezignovala: „Protože a jelikož.“ Pohlreich jen nevěřícně vydechl: „Ty vole, je to možný, tohleto?“
A jak dopadlo samotné jídlo? Bohužel nevalně. „Maso upečené k smrti, houska suchá, flammkuchen není k nasrání, to je už úplná komedie. Tři jídla ze čtyř jsou nepoživatelná. Pepina je ale statečná, že mě neposlala někam,“ zhodnotil přísně, ale s jistou dávkou soucitu.

Závěrečný dojem a dnešní realita
Při odjezdu si Pohlreich povzdychl a shrnul své dojmy: „Tohleto nemám rád. Když se pro hospodu udělá maximum, a pak se na to někdo vyprdne. Tady je opuštěný gastronomický ostrov. Úplně vyhaslej. Třeba to ale dopadne někdy jindy. Já to totiž nevzdám nikdy.“
Jak dnes na natáčení vzpomíná jeden z majitelů, Orlík Uzdil? „Myslím, že se nám daří normálně, jen Pepina s námi už nepracuje. Jsme jen my dva. Ale i tak to jde. Hosty máme.“
A jak hodnotí samotnou účast v pořadu? „Pořadem jsme si prošli, samozřejmě jsme si něco vzali, Zdeňkovi za jeho tipy děkujeme, ale jestli to nějak zásadně ovlivnilo naši budoucnost, to si nejsem tak jistý. Navíc si nemyslím, že by mělo smysl hlásit se do pořadu, byť za jiných okolností, znovu. Ale znovu chci zdůraznit, že celá spolupráce se Zdeňkem a týmem byla skvělá.“
Zda FlammBeef skutečně přežije a rozkvete, ukáže až čas. Zdeněk Pohlreich se ale rozhodně nevzdává a svůj boj za lepší českou gastronomii vede dál.
Premiérové Ano, šéfe! můžete sledovat vždy ve čtvrtek na Primě.

Pane, vy jste vdova: Janžurová místo Bohdalové, zrušení armády a změna názvu
Zdroj: FTV Prima, Ano, šéfe!