Helena Vondráčková se podělila o recept na šťavnatá kuřecí prsa

Helena Vondráčková je nejen skvělá zpěvačka, ale také výborná kuchařka. A své chutné recepty si určitě nenechává pro sebe. Před nějakou dobou fanouškům prozradila, jak nejraději připravuje kuřecí prsa. Věříme, že recept, který si doma připravuje zasloužilá umělkyně a zlatá slavice, vám opravdu zachutná. Dost možná nejde své čestné místo ve vaší soukromé kuchařské sbírce. Je totiž opravdu skvostný. A co je ještě důležitější? Příprava není složitá a zvládne ji opravdu každý.

REKLAMA

Kuřecí maso je oblíbenou surovinou. Není divu. Kuřecí prsa jsou cenově dostupná, a navíc jde o dietní maso, které je snadné na přípravu. Je pravda, že zrovna v případě prsou je třeba dávat dobrý pozor, aby se maso během úpravy nevysušilo, ale s trochou cviku to zvládne opravdu každý. A nemusí to být zrovna michelinský kuchař.

Případně existuje spousta možností, jak se vysušení vyvarovat. Kuřecí prsa se často nakládají do nejrůznějších marinád. Po přípravě je pak maso křehčí, a navíc nemá takovou tendenci se vysušovat. Případně je dobré maso omotat anglickou slaninou, která mu dodá trochu tuku a přidá i na skvělé chuti.

Kuře podle Heleny Vondráčkové

Už se vám sbíhají sliny a chcete si připravit kuře podle Heleny Vondráčkové? Pojďme se podívat na to, co všechno budete potřebovat. Věříme, že většinu surovin budete mít doma, případně nebude problém je pořídit v každém i sebemenším obchodě. Počítejte však s tím, že recept na kuřecí prsa podle Heleny Vondráčkové není nic pro dietáře. Obsahuje totiž smetanu. Pro jednou však mohou přivřít oči i její odpůrci a jednoduše si pochutnat.

Suroviny:

  • 2 celá kuřecí prsa
  • 2 vejce
  • strouhaný sýr
  • smetana
  • olej
  • sůl, pepř a grilovací koření

A jak si kuřecí prsa podle zlaté slavice, která ráda tráví čas mimo jiné na svém hausbótu, připravit? Začněte masem. Stejně jako vždy je nejprve nutné kuřecí prsa očistit. Poté je na řadě koření. Použijte sůl, pepř i grilovací koření a na malou chvíli nechte maso marinovat. Koření tak později více vynikne. Poté můžete na oleji orestovat prsa z obou stran do zlatova. Nyní přicházejí na řadu vajíčka. Ty rozkvedlejte v misce a přidejte k nim nastrouhaný tvrdý sýr. Vše důkladně promíchejte a přidejte také smetanu.

Nyní už jen stačí přendat restovaná kuřecí prsa do pekáčku a zalít směsí vajec, smetany a sýru. Poté vložte do předem rozehřáté trouby. Nezapomeňte maso kontrolovat. Cílem je vytvořit na mase zlatavou kůrčičku. Ve chvíli, kdy jsou kuřecí prsa zapečená je můžete podávat.

Bramborové pyré s libečkem

Možná si říkáte, co si k nim připravit jako přílohu? Ideální je bramborové pyré s libečkem – právě s ním prsa obvykle připravuje zpěvačka. Hodí se však také klasická bramborová kaše. Skvěle však budou zapečená kuřecí prsa chutnat i s hranolkami nebo kroketami. A pokud chcete, můžete si k nim připravit jen lehký zeleninový salát nebo třeba rýži.

A co vy, vyzkoušíte recept podle Heleny Vondráčkové?

Další články
Související

Várka nedělních hobby pořadů: Cvičení s Hankou na bolavá záda, využití kadeřávku a jak řezat karton a plast

Nedělní odpoledne na Primě patří tvoření, zahradničení a chytrým vychytávkám. Těšit se můžete na další dávku rad a tipů v oblíbených hobby pořadech.

Šéfkuchař Jan Punčochář radí, jak na nejlepší smažák. Zásadní je sýr i teplota oleje

Šéfkuchař Jan Punčochář prozradil, jak připravit smažák, který nevyteče, má zlatavou krustu a chuť, na kterou se nezapomíná.

Podzimní kouzlení z dýně: Pomazánka, marmeláda i kompot, které stojí za vyzkoušení

Podzim je tady a s ním i dýně. Tyhle oranžové krásky už dávno nepatří jen na Halloween nebo do polévky. Co z nich třeba zkusit pomazánku nebo marmeládu?

Další dávka hobby pořadů: Pokládka nové podlahy s Pepou, vychytávky s Láďou a divoký kout se zahradnicí Lenkou

Nedělní odpoledne bude na obrazovkách plné nápadů, vůní a kutilských vychytávek. Připravte si čaj a inspirujte se u trojice oblíbených hobby pořadů na Primě.

Přemrzlé hřiby nejezte, radí mykologové. Do lesa jedině za houbami, které si s mrazem poradí

První mrazíky přinesly houbařům dilema. Do lesa se sice stále dá vyrazit, ale zatímco některé druhy si s chladem poradí, jiné se po přemrznutí mění v past.

Mytí kuřecího masa před vařením je zbytečné a může být i nebezpečné

Spousta lidí to dělá automaticky. Koupí syrové kuře, doma ho vybalí a hned opláchne pod vodou. Mytí kuřecího masa se ale raději vyhněte.