Laďka Něrgešová čaruje v kuchyni: Pražský koláč s majonézou a bábovka, co nemá konkurenci

Laďka Něrgešová (49) je českému publiku známá zejména coby dlouholetá moderátorka televize Prima a pořadu Showtime. V poslední době možná i influencerka. Její vtipná videa, která zveřejňuje na sociálních sítích, si získaly mnoho fanoušků. Laďka sdílí střípky ze svého osobního života, ať už je o oblíbené vaření nebo pečení, nebo také rodičovské starosti. Je totiž maminkou dvou kluků.

REKLAMA

V kuchyni je jako doma

Laďka Něrgešová velmi často sdílí nejrůznější recepty. Ať už na slané, či sladké dobroty. I my pro vás dnes dva recepty z její kuchyně máme. Připravíte si pro někoho možná kontroverzní pražský koláč, kde nesmí chybět majonéza? Nebo zkusíte tu nejlepší bábovku?

Pražský koláč podle Laďky Něrgešové

Pražský koláč dokáže vzbudit pozornost. Jeho nedílnou součástí je totiž majonéza. Této ingredience se ale vůbec obávat nemusíte.

Na přípravu potřebujete:

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Majonézu
  • Cukr

Náplň:

  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • 2 hrsti krystalu
  • Borůvky

Drobenka:

  • 2 lžíce hrubé mouky
  • Cukr krystal
  • máslo

+ 500 ml smetany 33 % ke šlehání

Postup přípravy:

  • Z mouky, hrsti cukru, majonézy a vajíčka zadělejte těsto.
  • Přikryjte ho utěrkou a nechte odpočívat.
  • 150 ml mléka nalijte do hrnce, přidejte máslo, dvě hrsti krupicového cukru a borůvky.
  • V 50 ml mléka rozmíchejte půlku vanilkového pudinku.
  • Vmíchejte do směsi a poté dejte do lednice.
  • Nakynuté těsto zpracujte na pomoučeném vále.
  • Pečicí papír pomačkejte, vyložte jím plech.
  • Na plech dejte těsto a nechte 20 minut kynout.
  • Mezitím připravte drobenku.
  • Po vykynutí potřete těsto rozšlehaným vejcem.
  • Posypte drobenkou.
  • Pečte na 180 °C 20 až 30 minut.
  • Smetanu dejte šlehat, přidávejte borůvkový pudink.
  • Koláč rozkrojte napůl.
  • Přidejte náplň.
  • Navrch můžete posypat borůvkami.

Nejlepší bábovka podle Laďky Něrgešové

Bábovka je podle známé moderátorky grálem jejího pečení. Vy si pod její taktovkou můžete připravit tu nejlepší bábovku, kterou zvládne úplně každý.

Na přípravu potřebujete:

  • 250g másla
  • 250g moučkového cukru
  • 6 vajec
  • 250ml smetany na šlehání
  • vanilkový cukr
  • 370g polohrubé mouky
  • Prášek do pečiva
  • Nasekané ořechy
  • Nasekaná čokoláda
  • Kakao

Na vysypání formy:

  • Olej
  • hrubá mouka

Postup přípravy:

  • Máslo utřete společně s moučkovým cukrem.
  • Vmíchejte žloutky oddělené od bílků.
  • Přidejte smetanu a promíchejte.
  • Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  • Do směsi másla a cukru přidejte mouku a kypřicí prášek. Promíchejte.
  • Vmíchejte sníh.
  • Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou.
  • Přidejte polovinu těsta.
  • Nasypte nadrcenou čokoládu a ořechy.
  • Přidejte další část těsta.
  • Znovu přisypte ořechy a čokoládu.
  • Zbytek těsta smíchejte s kakaem.
  • Navrstvěte do formy.
  • Dejte péct na 170 °C na 55 až 60 minut.

Zdroje: Instagram Laďky Něrgešové, Facebook Pečení nás baví

Zdroj informací: autorské zpracování redakce Betterlife.cz na základě veřejně dostupných informací z médií.

Další články
Související

Hobby pořady: Řízečky z kefíru, jak na vodní kámen, placky z bramborové kaše a další praktické rady nejen do zahrady

Neděle bude patřit kutilům, zahrádkářům i milovníkům vychytávek. Hobby pořady přinesou další praktické rady i inspiraci pro domácnost, zahradu i zimní období.

Tajemství perníkového koření i ihned měkkých perníčků: Správná směs a žádný med navíc

Bez správného koření by perníčky nebyly perníčky. Přinášíme recept na domácí koření, které snadno zvládnete připravit sami a také na ihned měkké perníčky.

Ztuhlý med není problém. A proč mu nevadí ani horký čaj

Jaké jsou nejčastější mýty o medu? Horký čaj mu škodí, krystalizace značí nekvalitu, med se nekazí. V článku vysvětlujeme, co z toho je pravda a co jen fáma.

Nedělní hobby pořady: Recept na prací gel, jak na vlhkost oken, váza ze starých knih a cviky na záda s Hankou

Nedělní odpoledne bude patřit trojici osvědčených hobby pořadů. Každý z nich nabídne nové tipy, recepty i šikovná řešení pro domov a zahradu.

Nedělní inspirace díky hobby pořadům zaručena: Lymfatická masáž s Láďou, jak na listí bez hrábí a samoležící podlaha

V neděli se na obrazovkách vystřídá čtveřice osvědčených hobby magazínů. Láďa Hruška, Pepa Libický, Oldřich Navrátil a další přinesou nápady do domu i zahrady.

Prima hobby pořady: Láďa Hruška peče koláč, Pepa řeší bazén a jak na tymiánový sirup s Receptářem

Neděle na Primě nabídne dávku inspirace i šikovných nápadů. V hlavní roli budou osvědčené hobby pořady. Co všechno nás v neděli 2. listopadu na Primě čeká?