Laďka Něrgešová čaruje v kuchyni: Pražský koláč s majonézou a bábovka, co nemá konkurenci

Laďka Něrgešová (49) je českému publiku známá zejména coby dlouholetá moderátorka televize Prima a pořadu Showtime. V poslední době možná i influencerka. Její vtipná videa, která zveřejňuje na sociálních sítích, si získaly mnoho fanoušků. Laďka sdílí střípky ze svého osobního života, ať už je o oblíbené vaření nebo pečení, nebo také rodičovské starosti. Je totiž maminkou dvou kluků.

REKLAMA

V kuchyni je jako doma

Laďka Něrgešová velmi často sdílí nejrůznější recepty. Ať už na slané, či sladké dobroty. I my pro vás dnes dva recepty z její kuchyně máme. Připravíte si pro někoho možná kontroverzní pražský koláč, kde nesmí chybět majonéza? Nebo zkusíte tu nejlepší bábovku?

Pražský koláč podle Laďky Něrgešové

Pražský koláč dokáže vzbudit pozornost. Jeho nedílnou součástí je totiž majonéza. Této ingredience se ale vůbec obávat nemusíte.

Na přípravu potřebujete:

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Majonézu
  • Cukr

Náplň:

  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • 2 hrsti krystalu
  • Borůvky

Drobenka:

  • 2 lžíce hrubé mouky
  • Cukr krystal
  • máslo

+ 500 ml smetany 33 % ke šlehání

Postup přípravy:

  • Z mouky, hrsti cukru, majonézy a vajíčka zadělejte těsto.
  • Přikryjte ho utěrkou a nechte odpočívat.
  • 150 ml mléka nalijte do hrnce, přidejte máslo, dvě hrsti krupicového cukru a borůvky.
  • V 50 ml mléka rozmíchejte půlku vanilkového pudinku.
  • Vmíchejte do směsi a poté dejte do lednice.
  • Nakynuté těsto zpracujte na pomoučeném vále.
  • Pečicí papír pomačkejte, vyložte jím plech.
  • Na plech dejte těsto a nechte 20 minut kynout.
  • Mezitím připravte drobenku.
  • Po vykynutí potřete těsto rozšlehaným vejcem.
  • Posypte drobenkou.
  • Pečte na 180 °C 20 až 30 minut.
  • Smetanu dejte šlehat, přidávejte borůvkový pudink.
  • Koláč rozkrojte napůl.
  • Přidejte náplň.
  • Navrch můžete posypat borůvkami.

Nejlepší bábovka podle Laďky Něrgešové

Bábovka je podle známé moderátorky grálem jejího pečení. Vy si pod její taktovkou můžete připravit tu nejlepší bábovku, kterou zvládne úplně každý.

Na přípravu potřebujete:

  • 250g másla
  • 250g moučkového cukru
  • 6 vajec
  • 250ml smetany na šlehání
  • vanilkový cukr
  • 370g polohrubé mouky
  • Prášek do pečiva
  • Nasekané ořechy
  • Nasekaná čokoláda
  • Kakao

Na vysypání formy:

  • Olej
  • hrubá mouka

Postup přípravy:

  • Máslo utřete společně s moučkovým cukrem.
  • Vmíchejte žloutky oddělené od bílků.
  • Přidejte smetanu a promíchejte.
  • Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  • Do směsi másla a cukru přidejte mouku a kypřicí prášek. Promíchejte.
  • Vmíchejte sníh.
  • Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou.
  • Přidejte polovinu těsta.
  • Nasypte nadrcenou čokoládu a ořechy.
  • Přidejte další část těsta.
  • Znovu přisypte ořechy a čokoládu.
  • Zbytek těsta smíchejte s kakaem.
  • Navrstvěte do formy.
  • Dejte péct na 170 °C na 55 až 60 minut.

Další články
Související

Další dávka hobby pořadů: Pokládka nové podlahy s Pepou, vychytávky s Láďou a divoký kout se zahradnicí Lenkou

Nedělní odpoledne bude na obrazovkách plné nápadů, vůní a kutilských vychytávek. Připravte si čaj a inspirujte se u trojice oblíbených hobby pořadů na Primě.

Inkontinence trápí ženy i muže. Někdy stačí jen smích a je problém

Únik moči není nic výjimečného, i když o tom lidé neradi mluví. Podle České urologické společnosti se s ním během života potýká až polovina žen.

Přemrzlé hřiby nejezte, radí mykologové. Do lesa jedině za houbami, které si s mrazem poradí

První mrazíky přinesly houbařům dilema. Do lesa se sice stále dá vyrazit, ale zatímco některé druhy si s chladem poradí, jiné se po přemrznutí mění v past.

Mytí kuřecího masa před vařením je zbytečné a může být i nebezpečné

Spousta lidí to dělá automaticky. Koupí syrové kuře, doma ho vybalí a hned opláchne pod vodou. Mytí kuřecího masa se ale raději vyhněte.

Babiččina kuchyně: Koprovka, mozeček a pajšl. Jídla, která dnešní generace už skoro nezná

Některá jídla mohou svými názvy současnou generaci spíše děsit, než lákat. Dali byste si pajšl, mozeček nebo koprovku? Jaká jídla nabízela babiččina kuchyně?

Čtyři tváře houbové omáčky: Smetanové, voňavé i hříšně dobré

Když houby rostou, české kuchyně se mění v ráj vůní. Vybrali jsme čtyři recepty na houbové omáčky od známých kuchařů, každý trochu jiný, ale všechny výtečné.