Mytí kuřecího masa před vařením je zbytečné a může být i nebezpečné

Spousta lidí to dělá automaticky. Koupí syrové kuře, doma ho vybalí a hned opláchne pod vodou. Mytí kuřecího masa se ale raději vyhněte.

Nedělní hobby pořady: Nové díly plné nápadů pro domov, dílnu i zahradu

V neděli se představí nové epizody hobby pořadů. Pepa Libický zapojí elektřinu v tiny house, Lenka Eywa ukáže neobvyklý recept a Láďa Hruška pobaví i inspiruje.

Sezona cuket je tady: Recepty na tatarák, cukeťáky s hořčicí i sladký perník

Je tu sezona cuket. Mnozí jich mají tolik, že jednoduše nevědí, co s nimi. Přitom právě cuketa je v kuchyni vděčná surovina. Hodí se na sladké i slané pokrmy.

Josef Maršálek odhaluje tajemství dokonalého chleba bez kvásku

Když se řekne Josef Maršálek, většině se vybaví dorty a cukrářská preciznost. Ale tento mistr cukrář dokáže stejně bravurně ovládnout i pekařské řemeslo.

Retro recepty našich babiček: Oživte chuť dětství s poctivou svíčkovou nebo buchtami

Babičky se uměly v kuchyni otáčet ostošest. S chutí vzpomínáme na jejich poctivé dobroty. Oživte retro recepty a připravte si svíčkovou nebo makové buchty.

Co nesmí chybět na velikonočním stole: Mazanec, nádivka i jidáše s tradicí

Jaká jídla nesmí na našich stolech chybět během velikonočních svátků? Podle tradic to není jen mazanec a beránek, ale také nádivka nebo polévky.

Jiný kraj – jiný svatební koláček. Nevěsta je ale nesmí péct

Svatební koláčky se u nás kraj od kraje liší. Někde se rozdávají před svatbou, mohou být součástí svatební tabule. Jaký koláček patří k vašemu kraji?

Tvarohové buchty podle Evy Holubové: Sladká tečka na neděli

Vyzkoušejte tvarohové buchty podle Evy Holubové – nadýchané, voňavé a plné chuti. Skvělý recept nejen na víkendové pečení.

Prostřeno!: Příští týden plný bizárů, slepičí menstruace, zarytá veganka z odvážné platformy, černé rty a šťastné koule

Pražské Prostřeno! přineslo nečekané momenty – od veganského pranku přes Titanic až po raw koule. Týden plný chutí, chaosu i překvapení.

Toastový chléb s tvarohem podle Josefa Maršálka, který zvládne každý

Josef Maršálek je mistr cukrařiny, jehož recepty inspirují profesionály i amatérské kuchaře. Vy si podle něho zkuste připravit toastový chléb s tvarohem.