Toastový chléb s tvarohem podle Josefa Maršálka, který zvládne každý

Pro Josefa Maršálka (42) je pečení nejen práce, ale také obrovská vášeň. Své zapálení pro přípravu lahodných pokrmů dokáže skrze své recepty předávat dál. Jeho dorty a dezerty dobyly svět, nicméně ve svém repertoáru má hromadu dalších chutných receptů, které určitě stojí za to vyzkoušet. Co třeba toastový chléb s tvarohem?

REKLAMA

Inspiruje profesionály i domácí nadšence

Zkušeností má Josef Maršálek, přezdívaný mistr cukrář, opravdu na rozdávání. Ještě aby ne. Vždyť je nasbíral v prestižních světových cukrárnách, a to včetně britského Harrods. Dneska je inspirací nejen pro profesionály, ale i domácí nadšence.

Josef Maršálek dokáže své recepty podat natolik osobitým způsobem, že je v nich vždycky něco víc, nežli jen seznam surovin a postup. Z každého kulinářského počinu vyzařuje kreativita, radost a smysl pro poctivou práci. A sem tam doplní recept i o nějakou dobrou radu.

Zkuste toastový chléb s tvarohem podle Josefa Maršálka

Pokud v kuchyni rádi zkoušíte nové věci, máme pro vás zajímavý recept. Připravte si pod taktovkou známého cukráře toastový chléb s tvarohem. Zvládne to úplně každý.

Na přípravu potřebujete:

  • 400 g hladké mouky vhodné na kynutá těsta​
  • 150 g celozrnné špaldové mouky​
  • 50 g másla​
  • 20 g droždí​
  • 250 g vody​
  • 120 g tvarohu z vaničky​
  • 12 g soli​
  • 1 vejce velikosti M​
  • 1 vejce velikosti M (na dokončení)

Postup přípravy:

Začněte tím, že smícháte vodu, špaldovou mouku a droždí. Poté zakryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě min. 30 minut kynout. Poté přidejte hladkou mouku, tvaroh a vejce. Vypracujte těsto, které hněťte alespoň 4 minuty, aby se všechny surovin dobře spojily. Přidejte sůl a změklé máslo, opět pokračujte v hnětení – musí vám vzniknout hladké nelepivé těsto.

Poté nechte těsto zakryté utěrkou kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí jej rozdělte na 11 stejných dílů. Každý díl vytvarujte do kuličky a vložte do máslem vymazané chlebíčkové formy (ideálně o rozměrech 11×30 cm). Přikryjte a nechte kynout, dokud těsto neztrojnásobí svůj objem.

Ilustrační foto, ZDROJ: Pixabay.com
Ilustrační foto, ZDROJ: Pixabay.com

Než vložíte do trouby, potřete povrch rozšlehaným vajíčkem. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 – 35 minut, dokud chléb nezíská tmavě zlatou barvu. Po upečení nechte částečně vychladnout a poté jej vyjměte z formy.

Vyzkoušíte domácí toastový chléb?

Další články
Související

Další dávka hobby pořadů: Pokládka nové podlahy s Pepou, vychytávky s Láďou a divoký kout se zahradnicí Lenkou

Nedělní odpoledne bude na obrazovkách plné nápadů, vůní a kutilských vychytávek. Připravte si čaj a inspirujte se u trojice oblíbených hobby pořadů na Primě.

Mytí kuřecího masa před vařením je zbytečné a může být i nebezpečné

Spousta lidí to dělá automaticky. Koupí syrové kuře, doma ho vybalí a hned opláchne pod vodou. Mytí kuřecího masa se ale raději vyhněte.

Babiččina kuchyně: Koprovka, mozeček a pajšl. Jídla, která dnešní generace už skoro nezná

Některá jídla mohou svými názvy současnou generaci spíše děsit, než lákat. Dali byste si pajšl, mozeček nebo koprovku? Jaká jídla nabízela babiččina kuchyně?

Čtyři tváře houbové omáčky: Smetanové, voňavé i hříšně dobré

Když houby rostou, české kuchyně se mění v ráj vůní. Vybrali jsme čtyři recepty na houbové omáčky od známých kuchařů, každý trochu jiný, ale všechny výtečné.

Nedělní hobby pořady: Nové díly plné nápadů pro domov, dílnu i zahradu

V neděli se představí nové epizody hobby pořadů. Pepa Libický zapojí elektřinu v tiny house, Lenka Eywa ukáže neobvyklý recept a Láďa Hruška pobaví i inspiruje.

Sezona cuket je tady: Recepty na tatarák, cukeťáky s hořčicí i sladký perník

Je tu sezona cuket. Mnozí jich mají tolik, že jednoduše nevědí, co s nimi. Přitom právě cuketa je v kuchyni vděčná surovina. Hodí se na sladké i slané pokrmy.