Pro Josefa Maršálka (42) je pečení nejen práce, ale také obrovská vášeň. Své zapálení pro přípravu lahodných pokrmů dokáže skrze své recepty předávat dál. Jeho dorty a dezerty dobyly svět, nicméně ve svém repertoáru má hromadu dalších chutných receptů, které určitě stojí za to vyzkoušet. Co třeba toastový chléb s tvarohem?
Inspiruje profesionály i domácí nadšence
Zkušeností má Josef Maršálek, přezdívaný mistr cukrář, opravdu na rozdávání. Ještě aby ne. Vždyť je nasbíral v prestižních světových cukrárnách, a to včetně britského Harrods. Dneska je inspirací nejen pro profesionály, ale i domácí nadšence.

Josef Maršálek dokáže své recepty podat natolik osobitým způsobem, že je v nich vždycky něco víc, nežli jen seznam surovin a postup. Z každého kulinářského počinu vyzařuje kreativita, radost a smysl pro poctivou práci. A sem tam doplní recept i o nějakou dobrou radu.
Zkuste toastový chléb s tvarohem podle Josefa Maršálka
Pokud v kuchyni rádi zkoušíte nové věci, máme pro vás zajímavý recept. Připravte si pod taktovkou známého cukráře toastový chléb s tvarohem. Zvládne to úplně každý.
Na přípravu potřebujete:
- 400 g hladké mouky vhodné na kynutá těsta
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g másla
- 20 g droždí
- 250 g vody
- 120 g tvarohu z vaničky
- 12 g soli
- 1 vejce velikosti M
- 1 vejce velikosti M (na dokončení)
Postup přípravy:

Nová sezona Ulice: Co čeká naše seriálové hrdiny? Vanda v úzkých, oslava, nová láska i ředitel
Začněte tím, že smícháte vodu, špaldovou mouku a droždí. Poté zakryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě min. 30 minut kynout. Poté přidejte hladkou mouku, tvaroh a vejce. Vypracujte těsto, které hněťte alespoň 4 minuty, aby se všechny surovin dobře spojily. Přidejte sůl a změklé máslo, opět pokračujte v hnětení – musí vám vzniknout hladké nelepivé těsto.
Poté nechte těsto zakryté utěrkou kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí jej rozdělte na 11 stejných dílů. Každý díl vytvarujte do kuličky a vložte do máslem vymazané chlebíčkové formy (ideálně o rozměrech 11×30 cm). Přikryjte a nechte kynout, dokud těsto neztrojnásobí svůj objem.

Než vložíte do trouby, potřete povrch rozšlehaným vajíčkem. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 – 35 minut, dokud chléb nezíská tmavě zlatou barvu. Po upečení nechte částečně vychladnout a poté jej vyjměte z formy.
Vyzkoušíte domácí toastový chléb?

Princezna Diana by slavila 64 let: Překvapivá fakta o ženě, která okouzlila svět a změnila britskou monarchii
Zdroje: Česká televize