Lahůdka ze světa: Kobří srdce při podávání ještě bije, podáváno je v krvi. Ochutnal i Gordon Ramsay

Patříte-li mezi fanoušky netradičních pokrmů a nevadí vám vyzkoušet i místy lehce kontroverzní pochoutky, pak by vás mohla zaujmout vietnamská delikatesa – kobří srdce, které při podávání stále bije. Místní dokonce věří, že tahle „laskomina“ má pozitivní vliv na potenci.

REKLAMA

Delikatesa z Vietnamu

Pokud jde o stravování, patří Asie celkově mezi místa, kde se „mnohdy dějí věci“. Jednou z místních delikates je právě srdce kobry. Najdete zde celou řadu hadích restaurací, kde je možné ochutnat nejrůznější pokrmy spojené s těmito tvory.

Ne každý si ale troufne okusit specialitu, která je opravdu jen pro silné povahy. Nemluvě o tom, že se nejedná o zrovna nejlevnější záležitost.

Hada zabijí přímo před vámi

Pokud by vám někdo řekl „snědl jsem kobří srdce“, možná byste se nad tím nepozastavili. Vždyť srdce je často konzumovanou surovinou. V tomto případě se ale zachází ještě o krok dál. Nejde ani tak o to, co jíte, ale jakým způsobem je vám tento pokrm podáván.

Zajdete-li do hadí restaurace nabízející tento netradiční zážitek, rozhodně na něj jen tak nezapomenete. Hada totiž zabijí přímo před vámi – cílem je, aby zákazník viděl, že jde skutečně o srdce kobry.

Při podávání ještě bije

Srdce kobry se následně vhodí do sklenice, kde už na něj čeká drink namíchaný z hadí krve a několika dalších ingrediencí. „Jejich cílem je přebít železitou chuť krve,“ vysvětluje web Texas Real Food. Při podávání srdce kobry ještě bije – o to je tento zážitek ještě autentičtější a pro někoho možná i odpornější.

Zbytek hada se zpracuje

Abyste si nemysleli, že se pro vytvoření tohoto delikátního zážitku had zabije jen kvůli srdci. Ve Vietnamu s hadím masem neplýtvají. Naopak. Když už zvíře zemře kvůli extravagantnímu drinku, je následně zpracováno do dalších pokrmů. A připravit se jich dá spousta.

Krev kobry a žluč se například míchá s rýžovým vínem, díky čemuž vznikne poměrně zajímavý a chuťově netradiční nápoj. Had se vykuchá, stáhne z kůže a kuchař jej vaří. Vyhledávanou dobrotou je například polévka z hadího masa, grilovaná hadí žebra, hadí jarní závitky nebo dušený hadí žaludek.

Kobří srdce ochutnal i Gordon Ramsay

Světoznámý kuchař Gordon Ramsay v rámci svého pořadu, ve kterém objevuje kulinářské krásy exotických míst, ochutnal tuto vietnamskou delikatesu. V jedné z restaurací mu čerstvě vyříznuté srdce kobry hodili do sklenky s kořalkou a on vše vypil. Podívat se na jeho zážitek můžete ve videu níže.

Pokud dáváte přednost raději osvědčené klasice, podívejte se na chutné recepty tady.

Zdroje: Texas Real Food, matadornetwork.com, Novinky, wionews.com

Zdroj informací: autorské zpracování redakce Betterlife.cz na základě veřejně dostupných informací z médií.

Přidat boxík na seznam

Další články
Související

Nikdy neprohrál a vládl světu. Alexandr Veliký zemřel mladý za podivných okolností, po smrti zmizel beze stopy

Alexandr Veliký vládl světu dřív, než mu bylo třicet. Zemřel za záhadných okolností, jeho tělo se prý nikdy nerozkládalo a dodnes se neví, kde je pohřben.

Svatá Lucie noci upije, ale dne nepřidá: Od mučednice k bílé bytosti, která vymetá rohy

13. prosinec patří v kalendáři jménu Lucie a tím pádem i svaté Lucii, jedné z nejuctívanějších světic. Připomínají si ji katolíci, pravoslavní i luteráni.

Průvodce adventní symbolikou: Skrýtý význam svíček, které netrpělivě zapalujeme

Jména svíček, symbolika barev a Pátá svíce. Nahlédněte do tradic a tipů, které vám zpříjemní letošní adventní čas s rodinou.

Před 68 lety letěla Lajka do vesmíru jako první živý tvor. Zemřela po startu, Sověti to 40 let tajili

Toulavá fenka Lajka odstartovala 3. listopadu 1957 do vesmíru. Zemřela během několika hodin. Sověti to však tajili dlouhých 40 let.

„Tatatatata“ i „Čo bolo, to bolo“. Černí baroni a jejich slavné hlášky, které zná každý

Legendární hlášky z filmu Černí baroni dávno zlidověly. Jake jsou ty nejlepší, které ve filmu zazněly? Pojďte si je s námi připomenout.

Ztuhlý med není problém. A proč mu nevadí ani horký čaj

Jaké jsou nejčastější mýty o medu? Horký čaj mu škodí, krystalizace značí nekvalitu, med se nekazí. V článku vysvětlujeme, co z toho je pravda a co jen fáma.