Lahůdka ze světa: Kobří srdce při podávání ještě bije, podáváno je v krvi. Ochutnal i Gordon Ramsay

Patříte-li mezi fanoušky netradičních pokrmů a nevadí vám vyzkoušet i místy lehce kontroverzní pochoutky, pak by vás mohla zaujmout vietnamská delikatesa – kobří srdce, které při podávání stále bije. Místní dokonce věří, že tahle „laskomina“ má pozitivní vliv na potenci.

REKLAMA

Delikatesa z Vietnamu

Pokud jde o stravování, patří Asie celkově mezi místa, kde se „mnohdy dějí věci“. Jednou z místních delikates je právě srdce kobry. Najdete zde celou řadu hadích restaurací, kde je možné ochutnat nejrůznější pokrmy spojené s těmito tvory.

Ne každý si ale troufne okusit specialitu, která je opravdu jen pro silné povahy. Nemluvě o tom, že se nejedná o zrovna nejlevnější záležitost.

Hada zabijí přímo před vámi

Pokud by vám někdo řekl „snědl jsem kobří srdce“, možná byste se nad tím nepozastavili. Vždyť srdce je často konzumovanou surovinou. V tomto případě se ale zachází ještě o krok dál. Nejde ani tak o to, co jíte, ale jakým způsobem je vám tento pokrm podáván.

Zajdete-li do hadí restaurace nabízející tento netradiční zážitek, rozhodně na něj jen tak nezapomenete. Hada totiž zabijí přímo před vámi – cílem je, aby zákazník viděl, že jde skutečně o srdce kobry.

Při podávání ještě bije

Srdce kobry se následně vhodí do sklenice, kde už na něj čeká drink namíchaný z hadí krve a několika dalších ingrediencí. „Jejich cílem je přebít železitou chuť krve,“ vysvětluje web Texas Real Food. Při podávání srdce kobry ještě bije – o to je tento zážitek ještě autentičtější a pro někoho možná i odpornější.

Zbytek hada se zpracuje

Abyste si nemysleli, že se pro vytvoření tohoto delikátního zážitku had zabije jen kvůli srdci. Ve Vietnamu s hadím masem neplýtvají. Naopak. Když už zvíře zemře kvůli extravagantnímu drinku, je následně zpracováno do dalších pokrmů. A připravit se jich dá spousta.

Krev kobry a žluč se například míchá s rýžovým vínem, díky čemuž vznikne poměrně zajímavý a chuťově netradiční nápoj. Had se vykuchá, stáhne z kůže a kuchař jej vaří. Vyhledávanou dobrotou je například polévka z hadího masa, grilovaná hadí žebra, hadí jarní závitky nebo dušený hadí žaludek.

Kobří srdce ochutnal i Gordon Ramsay

Světoznámý kuchař Gordon Ramsay v rámci svého pořadu, ve kterém objevuje kulinářské krásy exotických míst, ochutnal tuto vietnamskou delikatesu. V jedné z restaurací mu čerstvě vyříznuté srdce kobry hodili do sklenky s kořalkou a on vše vypil. Podívat se na jeho zážitek můžete ve videu níže.

Pokud dáváte přednost raději osvědčené klasice, podívejte se na chutné recepty tady.

Další články
Související

McDonald’s slaví 70 let: Za globálním úspěchem stojí podnikatel s českými kořeny

Z malé restaurace v Kalifornii se stal nejznámější fastfood na světě. Letos uplynulo 70 let od chvíle, kdy se McDonald’s začal šířit Amerikou.

Fenomén českého chataření: Místo svobody, improvizace i luxusu napříč dekádami

Chaty a chalupy jsou s českým národem spjaty přes vícero ér a režimů. Jen atmosféra, důvody a možnosti se v průběhu let chataření měnily.

Díky sbírce za 150 milionů má Martínek šanci na život. Před dvěma lety dojal celé Česko, dnes už sedí a poznává svět

Genová terapie mu změnila život. Martínek, za kterého se složilo celé Česko, dnes sedí, usmívá se a dává mamince pusinky.

Záhadná místa v Česku: Kostnice v Sedlci byla označena za druhé nejděsivější místo na světě

Záhadná místa najdeme rozhodně i u nás a není jich zrovna málo. Jedno z nich bylo dokonce označeno i za druhé nejděsivější na celé planetě.

Valašsko a jeho krásy a taje nářečí: Ogar, zlavec, paprče a hafery v lese

Valašský kraj zná většina lidí jen z písniček, nebo protože si občas dopřejí frgál. Jaké nástrahy a krásy nabízí místní nářečí a proč se za nimi vypravit?

Srpnové pranostiky: Bouřky v srpnu značí bohatou zimu, pokud ale nebudou hřiby, nečekejte ani sníh

Letošní léto nám místo slunných dní přináší spíše déšť. Co předpovídají srpnové pranostiky a co nás čeká na podzim a v zimě?