Žemlovka a buchtičky s krémem podle Josefa Maršálka

Zkuste si pod taktovkou Josefa Maršálka připravit dvě oblíbené sladké české dobroty – buchtičky s krémem a žemlovku. Máme pro vás recepty.

Smažený sýr z trouby i horkovzdušné fritézy: Lepší jste nejedli

Smažený sýr je oblíbená klasika, na kterou nedáme dopustit. Zkuste si ji připravit v trochu zdravějším kabátku – v troubě nebo ve fritéze bez litru oleje.

Alkohol v kuchyni: Jak jej správně využít a kam a jaký se hodí pro nejlepší výsledek

Alkohol můžete v kuchyni použít pro lepší chuť i vůni pokrmů. Využijete jej na přípravu omáček, dezertů, k masu, do zavařenin, na polevy, do těsta...

Jak na křupavou kůrku a šťavnaté kuře: Jednoduché triky, které vám pomohou dosáhnout dokonalého výsledku

Pečené kuře je oblíbený a opravdu lahodný pokrm. Víte, jak ho upéct tak, aby bylo maso nevysušené, křehké a kůžička křupala? Prozradíme vám to!

Jak dlouho můžete skladovat vejce v lednici a jak na test jejich čerstvosti

Vejce by měla být jednou z pravidelných složek zdravého a vyváženého jídelníčku. Na co si dát pozor při jejich skladování?

Už jste vyzkoušeli boží milosti známé také jako křehotinky? Rozplývají se na jazyku

Boží milosti známé také jako křehotinky jsou typický masopustní pokrm, který si však můžete připravit kdykoliv během roku. Potěší vás, jak je to jednoduché.

Jde to i bez smažení: Řízky z trouby a jak na ně

Řízky jsou oblíbenou českou klasikou. Co kdybyste si je zkusili připravit bez oleje trochu zdravějším způsobem? Máme pro vás tip na řízky v troubě. Zkusíte je?

Jak na domácí chipsy: Na kupované už si ani nevzpomenete a jde to i v troubě

Máte rádi chipsy? A co kdybyste si je zkusili připravit doma? Je to snadné a navíc levnější i zdravější. Dochutit si je můžete dle svého gusta.

Tuto bábovku si zamilujete a žádná věda v tom není

Pokud i vy patříte mezi milovníky dobré bábovky, u které se vám při jejím jezení nepráší od pusy a nedusí vás, ale je krásně vláčná, máme recept přesně pro vás.