Zahrádkáři si již dělají zásoby obalů od vajíček i jejich skořápek. Brzy je budou potřebovat

Skořápky a kartonové obaly nevyhazujte. Dají se skvěle využít při předpěstování sazeniček i jako hnojivo na záhon či ochrana před slimáky. Zahrádkáři to ocení.

Sušení prádla v bytě může ohrozit vaše zdraví: Roli hraje vlhkosti i aviváž, ale můžete si s tím hravě poradit

Sušit prádlo uvnitř domácnosti na sušáku je naprosto běžný postup. Hlavně v případě alergií v rodině ale není zrovna vhodný. Co s tím a jak na sušení prádla?

Pravidla mražení masa: Pozor na správnou teplotu a riziko spálení masa mrazem a nejdéle vydrží neporcované kuře

Mražení masa má svá pravidla, co se týče jeho přípravy i délky uskladnění. Každý druh masa to má trochu jinak. Doporučenou dobu mražení nepřekračujte.

Datum spotřeby není strašák aneb Potraviny, které můžete sníst i „prošlé“

Datum spotřeby nemusí být strašák. Některé potraviny je bezpečné sníst i poté, co jsou dle data uvedeného na obalu „prošlé“. O které suroviny jde?

Ještě než začne zahrádka, je čas pověnovat se pokojovkám: Vyrobte si domácí hnojiva z kuchyňského odpadu

Pěstujete doma pokojové rostliny? Pak určitě chcete, aby vám dělaly při pohledu na ně radost. Vyrobte jim domácí hnojivo, které rostlinám dodá důležité živiny.

Nečekané využití tablet do myčky: Od ucpaného odpadu po čistou toaletu či pračku

Tablety do myčky mají v domácnosti daleko pestřejší využití, nežli je mytí nádobí. Pomohou vám odstranit připáleniny a hodí se i pro čištění pračky.

Ořechové skořápky nevyhazujte. Mají mnoho zajímavých využití: Čistič, hnojivo, osvěžovač či peeling

Vyhazujete ořechové skořápky? Odteď už to neuděláte. V domácnosti mají mnoho různorodého využití, i když se na první pohled tváří jako odpad.

Zahrada plná krtinců: Humánní a efektivní způsoby, jak krtka poslat o dům dál a ochránit svůj trávník

Jak humánně vypudit krtka ze zahrady, ochránit trávník a záhony, a přitom pochopit jeho užitečnost? Praktické tipy pro každého zahrádkáře.

Češi si při loupání brambor často zbytečně přidělávají práci. Stačí správně používat škrabku a naříznutí

Jak oloupat brambory snadno a rychle díky dvěma šikovným trikům? Naučte se, jak správně používat škrabku a využít naříznutí před vařením.

Češi neustále dávají do guláše ingredienci, která tam nepatří. Základem je cibule, případně brambora

Jaký je recept na dokonalý český guláš bez mouky, rady k jeho přípravě i nejčastější chyby, které mohou pokazit chuť tohoto tradičního jídla.